sportweddenschappen online

Het Europees kampioenschap voetbal, of kortweg Europees kampioenschap voetbal, is een voetbalkampioenschap voor heren en dames dat alleen in Europese landen wordt gehouden. De laatste wedstrijd wordt om de vier jaar gehouden in juni en begin juli. Het WK voetbal en het EK worden altijd afgewisseld en worden om de twee jaar gehouden. Het meest recente EK werd in 2016 in Frankrijk gehouden en het volgende is in 2021. De wedstrijd zou oorspronkelijk in 2020 worden gespeeld, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus is besloten de wedstrijd met 1 jaar uit te stellen. In 1960 werd in Frankrijk het eerste EK gehouden. 

Met 3 kampioenstitels zijn Duitsland en Spanje de landen die het vaakst Europese kampioenschappen hebben gewonnen. Sinds 2016 is de huidige kampioen Portugal. Ook veel mensen wedden met het EK, sportweddenschappen online hebben de afgelopen jaren de manier veranderd waarop miljoenen mensen hun favoriete sport beleven. Wedden op een team, land of individu is niet iets nieuws, sportweddenschappen werden vroeger gedaan, maar nu is het dankzij internet gemakkelijker en toegankelijker geworden.

Wedden op voetbal

Je kent ongetwijfeld de verhalen van mensen die grote bedragen winnen met het wedden op voetbal. De meeste gokkers maken natuurlijk geen tien-of honderdduizenden euro’s winst per week. Dat hoeft ook helemaal niet. Zelfs als je af en toe maar 50 euro verdient, zijn dit soort weddenschappen interessant. De gauging neemt toe bij elke wedstrijd waar je geld op inzet. En als je voorspelling dan uitkomt, voel je die euforie van een overwinning. Voordat je kunt dromen van die eerste gewonnen weddenschap, is het belangrijk dat je weet welke stappen je allemaal moet zetten. 

Als Nederlandse speler kies je voor een bookmaker met een licentie uitgegeven door de Nederlandse Kansspelautoriteit. Op deze manier ben je gegarandeerd van een veilig kans spelaanbod. Verder kijken en spelen op de Europese markt? Dat kan bijvoorbeeld een licentie zijn van de Malta Gaming Authority (MGA) of de Britse Gambling Commission. Deze kansspelautoriteiten zien erop toe dat jouw bookmaker een aantal strenge richtlijnen volgt. Die richtlijnen zijn vooral bedoeld om de gokkers te beschermen. Transparantie, sequestration en een veilige gok omgeving, zijn enkele belangrijke factoren bij het uitgeven van een licentie. 

Bij een bookmaker die niet over de juiste vergunningen beschikt, heb je geen enkele garantie dat je de winst krijgt uitbetaald of dat je persoonlijke gegevens veilig zijn. Met alle gevolgen van dien. Dus er zijn wel een aantal dingen over wedden op voetbal die je moet weten.