werk

Je hebt vast wel eens van een workstation gehoord. Maar wat maakt het zo aantrekkelijk? Waarom gebruiken mensen een workstation? De meeste mensen werken vanuit huis, of aan hun bureau, en hebben niet veel opbergruimte. Dat betekent dat je werkgerelateerde bestanden en instellingen, wat handig is, op je workstation kunt zetten. Er kan ook veel rommel zijn als je onderweg bent of onderweg. Er zijn genoeg workstations die klein en compact zijn, maar de meeste daarvan zijn niet de beste optie voor de gebruiker. Op een workstation kan je eigenlijk alles doen wat belangrijk is voor je werk, van administratie tot mogelijke videobewerking. 

Wanneer workstation?

Wanneer wordt een workstation normaal gebruikt? Vaak gebruiken mensen een workstation wanneer ze aan een specifiek project of een groot project werken, zoals het maken van een website. Dan zijn er mensen die hun workstation gebruiken voor al hun andere projecten. Het zijn vaak professionele, krachtige computers dus lenen zich ook voor het uitvoeren van complexe berekeningen of bijvoorbeeld het bewerken van foto’s of videos. Wanneer je dus foto’s of videos wil bewerken, dan is een workstation misschien wel iets heel erg handigs voor jou. Let bij het kopen van een workstation vooral om hoeveel geheugen er in zit. Dit is meestal een stuk meer dan bij desktops PCs.

workstation

Workstation of desktop?

Wat is het verschil tussen een workstation en een desktop? De meeste workstations bieden veel functies die een desktop niet heeft. Met de meeste workstations kunt je bijvoorbeeld professionele software downloaden, toepassingen uitvoeren en aan documenten werken. Op veel workstations kunt je hulpmiddelen installeren die op een desktop niet mogelijk zijn, zoals plug-ins of installatieprogramma’s voor toepassingen. Naast deze mogelijkheden beschikt je workstation ook over een toetsenbord en een muis. Dat heeft een desktop computer natuurlijk ook. Een workstation komt soms ook als laptop. Ook deze zal alle specialistische programma’s kunnen draaien die je normale laptop niet aan zal kunnen.