Waar je op moet letten als je witte tegels wil kopen

Waar je op moet letten als je witte tegels wil kopen

8 april 2020 Uit Door Redactie

Wit is een klassieke kleur. Het is modern, strak en goed schoon te houden. Niet gek dus dat nog steeds zoveel mensen voor wit kiezen in de badkamer, keuken en andere ruimten. Wil jij witte tegels kopen voor in je badkamer of keuken? Ook dan ben je niet de enige. Je moet echter wel realiseren dat de term ‘wit’ vrij breed is. Lees gauw verder en ontdek alles over de kleur wit dat je nog niet wist.

Er zijn letterlijk tientallen soorten wit

witte tegels kopen

Ja, je leest het goed. Er zijn tientallen verschillende tinten wit. Pas wanneer je op zoek gaat naar witte tegels zal je dit ontdekken. Spierwit is bijvoorbeeld iets heel anders dan gebroken wit. Wanneer je al deze soorten wit naast elkaar ziet, zal het je ook opvallen dat er dus wel degelijk een verschil is. Vaak ontwikkel je dan ook een voorkeur voor een van de soorten. 

Een warme uitstraling

Houd jij van gezelligheid en warme kleuren? Dat kun je ook doorvoeren in je witte tegels. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor gebroken wit omdat dit een vrij warme kleur wit is. Het geeft dus alsnog een ruimtelijk effect omdat het wit is, maar voelt wel warmer aan dan het echt lichte wit.