Traprenovatie

Is je trap toe aan vervanging, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ben je ook een beetje bang voor de kosten van een traprenovatie? Hier lees je meer over het kiezen van het soort traprenovatie dat bij je past. Tegelijk weet je na het lezen van dit blog ook ongeveer hoeveel je kwijt zal zijn aan een traprenovatie. Daarnaast leer je meer over traprenovatie zelf doen of toch kiezen voor hulp met montage. 

Professionals

Kiezen is lastig

Het kiezen van een nieuwe trap is heel persoonlijk en natuurlijk een kwestie van smaak. Een betonlook traprenovatie is één van de grootste woontrends van de laatste tijd, maar ook vinyl en PVc en eikenhout zijn nog altijd razend populair.

De kosten

De kosten van een traprenovatie kunnen per trap verschillend zijn. De prijs is namelijk erg afhankelijk van hoeveel treden de trap heeft, hoeveel draaien er in een trap zitten en voor welk materiaal je hebt gekozen. Daarnaast heb je ook nog het verschil tussen een gesloten en open trap. Bij een open trap, heb je geen stootborden nodig, bij een open trap kun je ervoor kiezen.In plaats van stootborden kun je dit ook opschuren en verven. Dat scheelt je natuurlijk weer in de kosten.

Diverse materialen

Voorbeeld

Gezien je meestal per trede betaalt is er wel een soort gemiddelde aan te duiden. De gemiddelde trap heeft dertien treden en heeft maximaal een draai. Sommige trappen hebben helemaal geen draai. Bij zo’n gemiddelde trap kom je uit op een bedrag tussen de 500 en 800 euro afhankelijk van of je voor montage kiest.