Verasol

Langer buiten zitten in de zomer, wie wil dat nu niet? Een terrasoverkapping is daarvoor wel essentieel tegenwoordig. Of je nu droog wil zitten van de zomerse buien of juist de volle zon wil vermijden, iets van een dakje is wel op z’n plek. Verasol helpt je aan allerlei soorten tuinoverkappingen.

Een zeer populair soort overkapping is de houten tuinoverkapping. Lees snel verder om te zien of dit de juiste overkapping voor jou is.

Tuin

Houten tuinoverkapping: de kenmerken

Hout heeft een mooie en natuurlijke uitstraling. Dat is voor veel mensen de voornaamste reden om voor dit materiaal te kiezen. Maar er is nog een andere belangrijke reden, namelijk de volgende: hout is een budgetvriendelijk materiaal. Het is zo ongeveer het goedkoopste materiaal dat je kunt gebruiken voor een terrasoverkapping.

Daarnaast heeft hout nog een groot voordeel: je kunt het gemakkelijk verven. Daardoor kun je dus de overkapping elke kleur geven die jij mooi vindt. Een tuinoverkapping leunt vaak tegen je gevel aan maar er is ook een losstaande variant van de houten overkapping. Dit noemen we een pergola.

Extra ruimte

Aluminium tuinoverkapping

Naast de houten overkapping is er nog een materiaalsoort behoorlijk populair: aluminium. Het is een zeer licht materiaal en wordt bovendien vaak gecombineerd met hout. Je kunt echter ook een overkapping kiezen die helemaal van aluminium is gemaakt. Daarnaast kiezen veel mensen voor aluminium omdat het onderhoudsvrij is. Het materiaal roest niet en kan goed tegen warmte.