Bakfiets

Een van de keuzes die je hebt als je in de markt bent voor een bakfiets is de optie voor een elektrische motor of gewoon een normale fiets met versnellingen. Er zijn veel voordelen voor een elektrische fiets in plaats van een zonder elektrische motor maar er zijn ook minpunten aan een elektrische fiets. 

Fiets

De voordelen 

Als je in de markt bent voor een bakfiets ben je waarschijnlijk van plan om zware ladingen of kinderen te vervoeren in de bak. Dit zorgt ervoor dat het gewicht van de fiets een stuk hoger ligt dan normaal. Dit zorgt ervoor dat je moeite kan krijgen met bijvoorbeeld wind tegen of een heuvel en je er misschien zelfs niet op komt. Hierdoor is een elektrische motor erg handig. Door Middel van de motor kan je een extra duwtje krijgen en met gemak een heuvel op komen. Ook is het handig als je niet bezweet wilt aankomen op werk of school. 

Dolly Bakfiets

De nadelen

Een van de nadelen van een bakfiets met elektrische ondersteuning is het feit dat de aankoopprijs een stuk hoger ligt dan een normale fiets. Hierdoor moet je goed de afweging maken of je de elektrische ondersteuning echt nodig hebt. Ook is het onderhoud van een elektrische fiets iets meer en zou de verzekering van zo’n fietsen ook hoger liggen. Als je grote afstanden moet afleggen of erg heuvelachtig terrein zou je beter kunnen kiezen voor een elektrische fiets terwijl voor kleine afstanden en een goedkopere optie je misschien beter een normale fiets kunt kiezen.