Mode is, zoals iedereen ongetwijfeld weet, onafgebroken veranderlijk. Het verandert continu en is net zoveel in beweging als de mens zelf. Trends in de wereld en of maatschappij vertonen zich met bovengemiddelde regelmaat ook in de modewereld. Dit klinkt wellicht een beetje complex, maar het is vrij simpel en ook iets wat we vandaag de dag weer zien. Het is bijvoorbeeld zo dat op het moment dat de wereld meer bezig is met bijvoorbeeld het zelfbewustzijn van het lichaam en de uiterlijke kenmerken, dit zich weer vertoont. Een mode industrie kan reageren met de beste voorzieningen. Dan komen ze bijvoorbeeld ook met tips als dat het af te raden is om strepen te dragen als je een wat voller figuur hebt. Een nieuwe mode hype zijn schippers petten die je online kunt kopen.

Inhoudelijke veranderingen

Een recente verandering is een hele grote. Het gaat hierbij om de cultuurverandering en het milieubewustzijn wat enorm is gegroeid. Hierbij gaat het niet alleen om het bewustzijn van de planeet, maar ook van mens en dier. Zo hoor je de laatste tijd veel over dwangarbeid van minderheden in China of de kinderen in kledingfabrieken in Nepal en Bangladesh. Dit zijn allerlei dingen die directe invloed hebben op politiek en maatschappij. Nephaar bijvoorbeeld komt met enige regelmaat uit de Chinese regio waar minderheden stelselmatig worden onderdrukt. Dit zul je niet zo snel tegenkomen bij bijvoorbeeld online schippers pet kopen.

Ethiekpolitie

Het is een goed idee om te kijken welke kleding ethisch verantwoord is geproduceerd en verkregen en welke niet. Uiteraard is er geen ethiekpolitie die komt controleren of je je hier aan houdt. Alhoewel, tegenwoordig maakt men er een gewoonte van om op social media de ethiekpolitie uit te hangen en mensen te betichten van van alles en nog wat. Klaarblijkelijk vinden ze het belangrijk om te laten weten dat wat jij vindt of doet, absoluut niet mag volgens hun regels en voorschriften, waarbij het vaak niet eens iets verkeerds is geweest waar je je aan schuldig zou maken.